Com escollir l’exfoliant més adequat per a la meva pell

Tots els articles publicats al bloc de GuiaNupcial i tots els vostres comentaris.

Com escollir l’exfoliant més adequat per a la meva pell

EntradaAutor: Gisela010 » dj. feb. 23, 2017 12:11 pm

De vegades el nostre cutis té un tacte rugós i un aspecte apagat, sense vida. L'explicació es troba en una fina capa de cèl·lules mortes adherides a la nostra pell que no s'han pogut desprès d'ella. La solució per tornar la lluminositat a la pell és senzilla i té diferents noms: exfoliació, peeling o gommage. Tots ells es refereixen a una mateixa acció: l'eliminació de les cèl·lules mortes de la superfície de la pell.

Et descrivim els tipus de exfoliants perquè puguis escollir el més adequat al teu tipus de pell.

- Exfoliants mecànics: Es presenten en forma de crema o o gel amb petits grànuls que seran els encarregats d'eliminar les cèl·lules mortes de la vostra pell -que li resten lluminositat i eficàcia als productes de tractament-. En funció de la duresa d'aquestes partícules i de la força en la que te la aplics, l'acció serà més o menys agressiva per a la pell.

Hi exfoliants formulats amb extractes naturals micronitzats (amb os d'albercoc o préssec, fibres de lli, llavors de rosella, de bambú, cera d'abella i cera de carnauba...). També n'hi ha d'origen mineral, com ara els micro cristalls de corindó i de quars, pols d'or, carbonat càlcic, etc. Aquests són de gran duresa i s'acostumen a utilitzar en tractaments de dermoabrasió en centres d'estètica.
Finalment també hi ha exfoliants mecànics que utilitzen microboletes plàstiques que no es degraden. Amb motiu del Dia Internacional dels Oceans, el Programa de Medi Ambient de les Nacions Unides ens van alertar que aquests microplàstics són els majors contaminants dels nostres oceans. Per això et recomanem que evitis qualsevol exfoliant que inclogui polietilè (PE), polipropilè (PP), tereftalat de polietilè (PET), polimetacrilat de metil (PMMA) i restes de niló en la seva formulació.

- Exfoliants enzimàtics: Especialment indicats per a les pells més sensibles, perquè no inclou grànuls. Habitualment, els exfoliants enzimàtics estan formulats amb actius naturals procedents de fermentats de fruites com la pinya, la papaia, la figa... Aquest tipus d'exfoliants, inspirats en la cultura japonesa, actuen humitejant la pell i disgregant les cèl·lules mortes. S'aplica amb un suau massatge i es deixa reposar durant uns minuts, com si d'una màscara es tractés. Transcorregut aquest temps es retira amb aigua tèbia i la pell queda suau i lluminosa.

- Exfoliants químics: Els exfoliants o peelins químics, que tenen com a objectiu eliminar capes de pell de forma més o menys profunda segons l'àcid empleat. La seva missió és afavorir la renovació cutània, aclarir taques, aportar lluminositat i corregir l'acne i les seves seqüeles lleus. Consisteix en l'eliminació de diferents capes de l'epidermis mitjançant l'aplicació d'un agent químic irritant o càustic; les capes de la pell superficials són substituïdes per altres de noves de millor qualitat, amb menys taques i arrugues, millor textura i més lluminosa.


Segons la seva profunditat es classifiquen en:

- Superficials: són els més utilitzats. Atenuen les cicatrius lleus originades per l'acne, tanquen els porus, corregeixen les arrugues fines i aporten uniformitat al to de la pell. Es realitzen fonamentalment amb alfa-hidroxiàcids (glicòlic, làctic, mandèlic), betahidroxiácidos (àcid salicílic), àcid retinoic, fenol modificat, àcid tricloroacètic. Es necessiten entre 4 i 6 sessions per aconseguir un resultat òptim. Per tractar el melasma hi ha diverses fórmules de màscares despigmentants que combinen l'àcid retinoic i substàncies despigmentants que generalment, s'apliquen en una sola sessió.
- Mitjans: estan indicats per a un envelliment solar més avançat ja que actuen sobre les arrugues fines i de profunditat mitjana i per controlar les taques produïdes pel sol. També es realitzen com a pas previ o complement de molts tractaments dermatològics. S'utilitza àcid tricloroacètic.
- Profunds: aconsegueixen actuar sobre les arrugues superficials, mitges i profundes, eliminar taques solars i queratosis. També indueix la retracció de la pell, el que ajuda a millorar la flacciditat. El més emprat és la solució de fenol de Baker-Gordon. No obstant això, és molt més agressiu i amb un temps de recuperació llarg i només ho han de fer dermatòlegs molt entrenats.


Com hauràs deduït, aquest tipus d'exfoliacions o peelings només s'han de realitzar en la consulta del dermatòleg o metge estètic.

Molt important:
Després d'una exfoliació, però sobretot si és química, sempre has d'utilitzar un protector solar 50+.

Font: AMIC / Belleza Activa

Imatge
Gisela010
:: núvia mil·lenària
:: núvia mil·lenària
 
Entrades: 1282
Membre des de: dc. oct. 13, 2010 11:10 am

Torna a: El Bloc de GuiaNupcial

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants
cron