Endureix les ungles fràgils i trencadisses

Tots els articles publicats al bloc de GuiaNupcial i tots els vostres comentaris.

Endureix les ungles fràgils i trencadisses

EntradaAutor: Gisela010 » dv. oct. 02, 2015 12:34 pm

Tens les ungles fràgils? Es doblen i trenquen amb facilitat? Pot ser degut a molts factors però, sigui quina sigui la causa, nosaltres tenim la solució perquè tornin a ser dures i resistents. T'ho expliquem.

Falta de ferro, zinc o vitamines A, C i del grup B, massa aigua, manicures o detergents agressius, fred o calor, fins i tot la fatiga i l'estrès poden fragilitzar les ungles i fer que es facin malbé, es tornin trencadisses i es trenquin amb facilitat. És un problema que afecta més a les ungles de les mans, que estan exposades de forma constant a factors externs que poden deteriorar i deshidratar.

Per protegir-les i prevenir aquesta situació, convé tenir-ne cura diàriament:

- seca bé les mans després de rentar i no utilitzis sabons agressius
- posa't guants per realitzar les tasques domèstiques com rentar els plats, netejar el bany i altres en què es facin servir detergents potents
- hidrata les teves mans diàriament amb una crema de mans
- cada nit, aplica't un cosmètic hidratant per ungles realitzant un suau massatge sobre cadascuna d'elles. Els pots trobar en forma de crema, oli, gel o sèrum.
- fes-te la manicura amb productes de qualitat, de marques conegudes i els ingredients figuren en l'envàs, evitant l'ús de dissolvents i laques excessivament forts (hi ha quitaesmaltes sense acetona, més suaus i respectuosos)
- s'aplica sempre, abans de l'esmalt, una base protectora, perquè el color no la danyi
- deixa «respirar» l'ungla entre manicures, com a mínim durant tres dies
- pren una dieta sana i equilibrada

Repara immediatament

Si les teves ungles ja es trenquen o estan molt toves i es dobleguen amb facilitat, sense arribar a trencar-se, has de tractar-les com més aviat millor. Duu a terme tots els consells que t'hem donat per prevenir aquesta situació i, a més:

- talla les ungles arran de dit
- elimina l'esmalt, si el portes, i no te les pintes fins que no tornin a estar dures, ja que necessiten oxigenar-se
- aplica un enduridor o reparador d'ungles
- si, en un parell de setmanes, no veus millora, fes-te una anàlisi de sang i consulta amb el teu dermatòleg: pot ser que necessitis suplements orals de vitamines i altres nutrients o tinguis algun problema de salut que els teus ungles estan posant en evidència
- a més, deixa de aplicar-te el enduridor, ja que un ús excessiu i continuat també pot fragilitzar l'ungla

Les ungles, indicador de salut

Les ungles revelen l'estat del nostre organisme, pel que qualsevol alteració, si es tracta i no remet a uns dies, pot indicar l'existència de malalties i altres problemes de salut més importants. És per això que has de cuidar-les i estar atent al seu estat i a qualsevol alteració que es produeixi en aquest. Una ungla sana té una superfície llisa, brillant, d'un color rosat uniforme (excepte en la matriu, el seu naixement o «lluna», que pot ser blanca), és semitransparent, no té taques i són dures i, alhora, flexibles .


Font: AMIC / Belleza Activa

Imatge
Gisela010
:: núvia mil·lenària
:: núvia mil·lenària
 
Entrades: 1282
Membre des de: dc. oct. 13, 2010 11:10 am

Torna a: El Bloc de GuiaNupcial

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants