Guia per identificar la cosmètica tòxica

Tots els articles publicats al bloc de GuiaNupcial i tots els vostres comentaris.

Guia per identificar la cosmètica tòxica

EntradaAutor: Gisela010 » dl. des. 19, 2011 11:58 am

La pell:

- La pell és l'òrgan més extens de l'organisme. I és el que protegeix l'organisme.

- És la raó per la qual els dos mil milions de cèl·lules que la componen es renoven de forma contínua. 300 milions d'elles són reemplaçades cada dia. Les cèl·lules són les unitats més petites de la matèria viva. Els seus nuclis contenen l'ADN, és a dir el nostre mapa genètic hereditari.

- Si la cobrim amb crema o pintura que no deixa passar l'aire o bé amb productes tòxics, passa al nostre organisme i podem sofrir conseqüències.

- Així mateix, de dins cap a fora, tot el que succeeix en el nostre interior es pot manifestar en l'epidermis: nerviosisme, problemes metabòlics o intoxicacions ens poden causar grans, caspa. Pus o taques, fins i tot esgotament físic, cansament o estrès. La nostra pell es torna pàl·lida, seca o arrugada.

- Tota substància que entra en contacte amb la nostra pell, triga 15 minuts a arribar a la sang. Així doncs, no solament és superficial, si no que influirà en tot el nostre organisme.


Ingredients que s'utilitzen per crear la cosmètica:

emulgents: unir líquid i olis o greixos
antioxidants: impedeixen la deterioració en contacte amb l'aire
gelificants: textura i cremositat
conservadors: impedeixen la deterioració temporal
bactericides: desinfecten el mitjà perquè no es formin fongs

Actualment existeixen més de 6.000 components químics que estan permesos i no controlats. El principal objectiu de les grans empreses cosmètiques és la maximització de beneficis, per això estan contínuament creant noves substàncies que costin cada vegada menys.

No només exposem al nostre cos a patir al·lèrgies, èczemes o asma, si no que ens arrisquem a tenir problemes de pigmentació, hormonals, càncer i fins i tot danys genètics a futurs bebès.


El parany

Tenint en compte que l'objectiu de les grans marques de cosmètica és maximitzar benefici i minimitzar la inversió, opten per la creació de substàncies químiques que no són beneficioses per a la pell, sinó tot el contrari.

Agents químics que inflen la pell fent desaparèixer petites arrugues:
a llarg termini les cèl·lules s'expandeixen i el teixit decau, adopta flaccidesa i reaccionem posant-nos més producte, perquè ja no podem viure sense ell.

Agents que descoloreixen com el 'ammonium': ens poden crear un efecte òptic de pell jove i fresca quan en realitat les disfuncions en la pigmentació ajuden a la creació de petites ferides i fotosensibilització aguda.

Agents que aparenten hidratació com els olis minerals:
bloquegen la barrera natural de l'epidermis, ressecant i en conseqüència ajudant a esquerdar-se. Només és un aparent efecte hidratant, perquè a la llarga aquests olis creen problemes d'acne, irritació crònica o al·lèrgies.


Ingredients d'allò més perillosos:

1. Lauril Sulfat de Sodi: Usat com a agent netejador per fer els productes espumosos, és un contaminant que pot causar càncer. Busca-ho en les etiquetes també com a Sulfat de Sodi Laureth.

2. Triclosán: Utilitzat principalment en desodorants, antitranspirants, netejadors, antibacterians i desinfectants de mans. Se sospita que interfereix amb les funcions hormonals.

3. Formaldehids: Usats com a conservadors en cosmètics, són tòxics i s'han reconegut com cancerígens. Busca'ls com DMDM Hidantoína, Diazolidinil Urea, Urea Imidazolidinil, Metenamina, Quarternium 15 i Hidroximetilglicinato de Sodi.

4. Parabenos: Són àmpliament utilitzats com a conservadors en cosmètics. Se sospita que interfereixen en les funcions hormonals. Busca ingredients que acabin en “parabeno” com Metilparabeno.

5. Compostos de Polietilenglicol (PEG): Són àmpliament utilitzats en els cosmètics de bases cremoses. Poden interferir en el desenvolupament físic i danyar el sistema nerviós. Busca ingredients amb les lletres “etil” o “glicol”.

6. Butilhidroxianisol (BHA) i Butilhidroxitolueno (BHT):
Són conservadors i antioxidants utilitzats principalment en maquillatges i cremes humectants. El BHA és tòxic per al sistema immunològic i un possible cancerigen. El BHT pot ser tòxic per al sistema immunològic, pell, pulmons i fetge. Ambdues substàncies poden causar reaccions al·lèrgiques, interferir amb les funcions hormonals i afavorir el creixement de tumors.

7. Pfenilendiamina: Són colorants usats en tints per al cabell i apareixen en l'etiqueta del producte com a colors “CI” seguits d'un nombre de cinc dígits. S'ha demostrat que aquests quitrans de carbó són cancerigens.

8. Dietanolamina (DEA, PIXA o TEA):
Són químics utilitzats per fer els productes més cremosos o espumosos. La DEA i els seus compostos irriten la pell i ulls, poden ser tòxics per als sistemes immunitari i nerviós, i poden reaccionar amb altres ingredients dels cosmètics formant tòxics cancerígens.

9. Ftalato de Dibutilo: Usat principalment en productes per a ungles i en perfums, en experiments de laboratori s'ha demostrat que encara que no és un element cancerigen per si sol, sí que pot augmentar la capacitat d'altres químics de causar mutacions genètiques i interferir amb la funció de les hormones causant problemes reproductius i de desenvolupament.

10. Siloxanos: Usats en els cosmètics per suavitzar-los, estovar-los i humitejar-los, se sospita que interfereixen amb les funcions hormonals i causen toxicitat en el fetge. Busca'ls com Ciclometicona i ingredients que acaben en “siloxano” com Cyclotetrasiloxano.


L'alternativa sana és localitzar productes naturals i ecològics que compleixin amb la normativa vigent en segells de certificació.

A Ecotendencia us proposen una àmplia gamma de cosmètica ecològica certificada.

En la següent web podreu conèixer el grau de perillositat de cada ingredient:


http://www.biodizionario.it/biodizio.php


Més informació i compra a Ecotendencia www.ecotendencia.com
No teniu els permisos necessaris per veure els fitxers adjunts d’aquesta entrada.
Gisela010
:: núvia mil·lenària
:: núvia mil·lenària
 
Entrades: 1282
Membre des de: dc. oct. 13, 2010 11:10 am

Torna a: El Bloc de GuiaNupcial

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 6 visitants